Harangház - Hajdúszoboszló, Panoráma Wellness Apartman HotelHajdúszoboszló elhelyezkedése

A  hajdúság második legnépesebb városa mindössze 2 órányi autóútra található Budapesttõl az Alföld észak-keleti részén. A Hortobágyi Nemzeti Park tõszomszédságában elheyezkedõ város Magyarország egyik legnaposabb vidéke mely sajátos mikroklímával rendelkezik . A kikapcsolódni vágyó vendégek könnyen elérhetik a fürdõvárost vasúton, vagy autóúton. A város kisrepülõgépek fogadására alkalmas repülõtere lehetõvé teszi a légi úton való megközelítést is.


Strand és Aquapark - Hajdúszoboszló, Panoráma Wellness Apartman HotelHajdúszoboszló történelme

Számos ásatás bizonyítja, hogy Hajdúszoboszló területén már a honfoglalás idejében is éltek emberek. Elsõ írásos emlék szerint I. Géza király idején a Szoboszlóvásár nevet viselte. A tatárok pusztulásba sodorták a fejlõdésnek induló várost, amit a XVI. század elején Bocskai István, Erdély és Magyarország fejedelme telepített be hajdúkkal. Innen a város nevének szláv eredetû “Hajdú” elõtagja. A vasút megjelenésének köszönhetõen a XIX. században fejlõdésnek indult a város és népessége. Igazán nagy lendületet akkor vett Hajdúszoboszló fejlõdése, amikor 1925-ben földgázmezõk után kutatva termálvizet is talált Pávai Vajna Ferenc geológus. A 73 Celsius fokos víz jótékony hatását csak azután kezdték megismerni, hogy a felszínre törõ vízzel telt gödrökben mosni és fürdeni kezdtek a helyiek. Sorra múltak el a fájdalmas nyavaják és rájöttek, hogy ez nem égi csoda, hanem a feltörõ termálvíz, természet adta hatása. A termálvíznek hamar híre ment és az ide sereglõ vendégek kiszolgálására szállodák sora épült a város bánomkerti részén. A helyiek legfõbb bevételi forrását mára a turizmus biztosítja. Így vált Hajdúszoboszló fél évszázad alatt csendes mezõvárosból, pezsgõ életû fürdõvárossá.


Hajdúszoboszló nevezetességei

Hajdúszoboszló történelmi emlékekben gazdag város. Több tucat dombormû, szobor, történelmi mûemlék árulkodik a régmúltról.
Hajdúszoboszló legértékesebb mûemlékei a Református templom és a hozzá tartozó erõdfal maradványa. A város temploma erõdítményként szolgált, melyet az erõd falán túl, vizes árokkal is védtek. A XV. században épült fal egyik kör alakú sarokbástyája is fennmaradt az utókor számára. A középkori alapokon fekvõ templom a XVIII. században épült klasszicista stílusban. A Bocskai István Múzeumban található várostörténeti gyüjtemény a kezdetektõl mesél a látogatóknak. A múzeum más tárlatain érdekes rovar-és lepkegyüjteményben, festményekben és harang kompozíciókban gyönyörködhetünk. A fürdõ elõtti parkban egy igazi mûvészeti csemege található. A Rácz Zoltán építész által tervezett Harangházban speciális aluminiumötvözetbõl készült harangok találhatóak. A közel félszáz harang között van a Világharang is, mely a Világkiállításra készült. A Harangház nyújtotta látványt harangjáték színesíti.

Kövessen minket Facebookon!
Ajánlatkérés
Adja meg szállásigényének fontosabb paramétereit és küldje el online! Kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot!
Hírlevél
Szeretnék feliratkozni a Panoráma Wellness és Apartman Hotel hírlevelére.
Szeretnék tájékoztatást kapni a hotel újdonságairól, akcióiról, ajánlatairól.
Tudomásul veszem, hogy a Panoráma Wellness és Apartman Hotel rendszeresen küld hírlevelet e-mail címemre, az aktuális, a Felirakozóknak járó lehetőségeiről.
Név*
Email*
Ajánlja ismerősének
Az Ön neve
Az Ön e-mail címe
Címzett neve
Címzett e-mail címe
Hírlevelet kérünk!
  Ajánlatunk  
 

Wellness , hotel Hajdúszoboszló , , SZÉP kártya elfogadóhely , hosszú hétvége , wellness hotel, bababarát hotel, wellness csomagok, rendezvényhelyszín, online szobafoglalás